Header Ads

Ουζουνίδου: Να ανακληθεί τώρα η διαθεσιμότητα

Δήλωση Ευγενίας Ουζουνίδου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. ΚΟΖΑΝΗΣ
Στο δυσκολότερο μεταπολιτευτικά χειμώνα που διανύουμε, χιλιάδες οικογένειες δοκιμάζονται καθημερινά χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ αποκαρδιωτικά και τραγικά είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής με εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, υπερχρεωμένα νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, απλήρωτους εργαζόμενους και χαμηλοσυνταξιούχους

Η κατάσταση της κοινωνικής κατάρρευσης, που βιώνουμε, βρίσκει μια σειρά κλάδους να κινητοποιούνται για την επιβίωσή τους. Οι εργαζόμενοι πουπαλεύουν για τα δικαιώματά τους, ενάντια στις περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών τους και των κατακτήσεών τους, οι δημόσιοι και δημοτικοί υπάλληλοι που κινητοποιούνται κατά του καθεστώτος της διαθεσιμότητας, δηλαδή των απολύσεων, που προωθείται από τις, ολοκληρωτικής και αντιδημοκρατικής έμπνευσης, διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου (ν. 4093/2012), βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας και της εξαθλίωσης.

Έτσι, μόνο ως πρώτη σημαντική νίκη των εργαζομένων των δημοτικών υπαλλήλων της Κοζάνης μπορεί να χαρακτηριστεί η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κοζάνης να μην μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας οι 17 εργαζόμενοι του Δήμου μέχρι τις 27 Φεβρουαρίου 2013. Μέχρι τότε, οι προσφεύγοντες θα συνεχίσουν να εργάζονται και να αμείβονται κανονικά χωρίς καμία μεταβολή, εργασιακή και οικονομική.

Την ίδια ώρα ωστόσο, που η στάση της συγκυβέρνησης των μνημονίων είναι προκλητική και επικίνδυνη απέναντι στους εργαζόμενους του Δημοσίου και των Δήμων, μόνο ως τραγελαφική μπορεί να χαρακτηριστεί η προσπάθεια τοπικών πολιτικών παραγόντων και βουλευτών των κομμάτων, που ψήφισαν όλα τα μνημόνια και τους νόμους τους, να επιδιώκουν με κινήσεις εντυπωσιασμού και εκδηλώσεις- φιέστες να αποποιηθούν τις ευθύνες τους. Δε γίνεται απ τη μια μεριά, να ψηφίζεις ό,τι οδηγεί στη διάλυση του δημοσίου και των Ο.Τ.Α και από την άλλη «να χτυπάς την πλάτη» των εργαζομένων, τους οποίους με την ψήφο σου, σ’ όλα τα βάρβαρα μέτρα, τους πετάς στο περιθώριο.

Αντίθετα από τις κινήσεις εντυπωσιασμού, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υποστηρίζει καθημερινά και με κάθε τρόπο την πάγια θέση του για κατάργηση των ρυθμίσεων περί την μείωση της απασχόλησης στον δημόσιο τομέα και την αναδιοργάνωση των δημοσίων υπηρεσιών, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να ανακληθεί τώρα η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ Α’ Β’ Βαθμού της αποκεντρωμένης διοίκησης και λοιπών Δημόσιων Οργανισμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στάθηκε -σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο- από την πρώτη στιγμή και θα συνεχίσει, να βρίσκεται, στο πλάι των εργαζομένων στους Δήμους μέχρι την τελική τους δικαίωση.

Κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ βρέθηκαν σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Δήμου Κοζάνης και συμπαραστάθηκαν στον δίκαιο αγώνα τους. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Π.Ε. Κοζάνης και Καστοριάς πήραν μέρος και τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δυτικής Μακεδονίας επί του θέματος με καθαρό και σταθερό τρόπο υπέρ των θέσεων των εργαζομένων, ενώ στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ έχει καταθέσει σειρά από ερωτήσεις, συναντήθηκε στη βουλή με την ΠΟΕ- ΟΤΑ κι έχει προβεί σε παρεμβάσεις για τους εργαζόμενους των ΟΤΑ Α’ Β’ Βαθμού της αποκεντρωμένης διοίκησης και λοιπών Δημόσιων Οργανισμών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δίνει, μέσα κι έξω απ τη βουλή, τη μάχη για να ανατραπεί αυτή η πολιτική που διαλύει μια ολόκληρη κοινωνία. Κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε με μεγαλύτερη ένταση, ώστε να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία, την ώρα που άλλοι με την ψήφο και την πολιτική τους τη στέλνουν στον καιάδα.
Από το Blogger.