Header Ads

Φαρμακοποιοί: Συνεχίζουν το «μπλόκο» στον ΕΟΠΥΥ!

Ούτε αυτήν την εβδομάδα θα παίρνουν τα φάρμακά τους δωρεάν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ καθώς ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του. Ταυτόχρονα διαμηνύει στα μέλη του: «μην υπογράφετε ατομικές συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ»!

Ρευστό για όλους τους περασμένους μήνες οι φαρμακοποιοί δεν έχουν δει. Από την άλλη, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει ξεκινήσει μάλλον την τακτική του… διαίρει και βασίλευε με την ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει σε ατομικές συμβάσεις με τους φαρμακοποιούς ώστε να μπλοκάρει την επιρροή από τις απεργίες του κλάδου.

Όλο αυτό το κλίμα οδήγησε στο να αποφασίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε έκτακτη συνεδρίασή του το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, τη συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών εφόσον οι διαδικασίες αποπληρωμής παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Τις επόμενες δύο - τρεις ημέρες και αφού ολοκληρωθεί ένας κύκλος επαφών που θα κάνουν οι εκπρόσωποι του κλάδου με τα Υπουργεία Υγείας, Οικονομικών αλλά και τον ΕΟΠΥΥ, θα συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ του ΠΦΣ, θα εκτιμήσει τις εξελίξεις και θα αποφασίσει περαιτέρω.
Πάντως ο ΠΦΣ επισημαίνει στα μέλη του: «Κανένας φαρμακοποιός δεν υπογράφει την ατομική σύμβαση – λαιμητόμο που ετοίμασε ο ΕΟΠΥΥ».

Να σημειωθεί ότι σήμερα Δευτέρα πληρώνονται τα φαρμακεία μέσω του Διατραπεζικού Συστήματος ΔΙΑΣ, το 20% του μηνός Αυγούστου. / www.iatropedia.gr
Από το Blogger.