Header Ads

ΟΓΑ: Παρατείνεται ως τις 14 Δεκεμβρίου η απογραφή συνταξιούχων

Παρατείνεται, έως τις 14 Δεκεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), με απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού.

Η προηγούμενη προθεσμία έληξε στις 30 Νοεμβρίου, όμως, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, σημαντικός αριθμός συνταξιούχων δεν προσήλθε να απογραφεί.

Συγκεκριμένα, από τους 780.000 συνταξιούχους, 40.000 δικαιούχοι δεν ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του ταμείου για «Καταγραφή Φυσικής Παρουσίας» των ασφαλισμένων.

«Τα στοιχεία των ελέγχων στους ασφαλιστικούς φορείς καταδεικνύουν την ύπαρξη σημαντικού προβλήματος παραβατικότητας. Οφείλουμε να σταματήσουμε την αιμορραγία των φορέων κοινωνικής ασφάλισης, εντοπίζοντας παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν καταχρηστική λήψη παροχών από μη δικαιούχους», τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας καταβάλλουν μια οργανωμένη και αποτελεσματική προσπάθεια νοικοκυρέματος των ασφαλιστικών ταμείων. Η διασφάλιση της νομιμότητας και η διαφάνεια είναι προς όφελος όλων των εργαζομένων και των συνταξιούχων».

Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ θα πρέπει να απευθυνθούν για την καταγραφή τους στα καταστήματα των ΕΛΤΑ ή τις τράπεζες, στις οποίες έχουν ανοίξει λογαριασμό πίστωσης της σύνταξης, ενώ, για όσους δεν απογραφούν έως τις 14/12/2012, θα ανασταλεί από τον Ιανουάριο του 2013 η καταβολή της σύνταξής τους.

Η διοίκηση του Οργανισμού διευκρινίζει, ότι δεν θα δοθεί άλλη δυνατότητα καταγραφής φυσικής παρουσίας των συνταξιούχων.

www.paseges.gr
Από το Blogger.