Header Ads

Σε πανιατρική απεργία και οι ιδιώτες γιατροί κατά μνημονίου- μέτρων!

Οι δραματικές επιπτώσεις του μνημονίου έχουν χτυπήσει όλους του κλάδους μεταξύ αυτών και τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ οι οποίοι ξεκινούν κύκλο κινητοποιήσεων.
Παγώνουν αύριο τα νοσοκομεία καθώς γιατροί και εργαζόμενοι απεργούν.

Συνεχείς μειώσεις μισθών, συγχωνεύσεις τμημάτων, μείωση κονδυλίων για την Υγεία είναι μόνο μερικά από τα χτυπήματα που ζει καθημερινά ο κλάδος των νοσοκομειακών γιατρών αλλά και των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Όπως αναφέρει η Ένωση των νοσοκομειακών γιατρών Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ): “Μειώνουν τις αποδοχές μας και τις πάνε 15 χρόνια πίσω. Οι μειώσεις είναι τέτοιες, που οδηγούν στη μισθολογική εξόντωσή μας.Καταργούν κάθε έννοια δημόσιας και δωρεάν περίθαλψης για τους πολίτες, με τη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας (δραματική μείωση δαπανών για την υγεία, συγχωνεύσεις Κλινικών – Τμημάτων, μηδενικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, είσπραξη 25 € για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο κ.λπ.).
Εντάσσουν το ΤΣΑΥ στον ήδη χρεοκοπημένο ΕΟΠΥΥ και ενσωματώνουν την περιουσία του, ώστε να κινδυνεύουμε να μην πάρουμε σύνταξη από το ΤΣΑΥ”.
Για το λόγο αυτό οι νοσοκομειακοί γιατροί πραγματοποιούν αύριο Τετάρτη 24ωρη απεργία μαζί με τους εργαζόμενους (ΠΟΕΔΗΝ) συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.
Από τα καθήκοντά τους θα απέχουν και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ γι αυτό και ο φορέας θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας γεγονός που σημαίνει ότι θα κυκλοφορούν πολύ λίγότερα ασθενοφόρα για την εξυπηρέτηση των ασθενών.
www.iatropedia.gr
Από το Blogger.