Header Ads

Διαλύονται οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες»;

Την παραίτησή του από τη θέση του εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανακοίνωσε σήμερα ο Χρήστος Ζώης.

Αγρια κόντρα Μανώλη - Καμμένου μετά την παραίτηση του πρώτου
Αγρια κόντρα ξέσπασε σήμερα μεταξύ του Γιάννη Μανώλη και του Πάνου Καμμένου μετά την παραίτηση του πρώην βουλευτή και στελέχους του κόμματος από τους Ανεξάρτητους Ελληνες.



«Εγώ έχω φύγει από τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Το είπα στις γραμματείες που είχα υπό την καθοδήγησή μου, στους συνεργάτες μου, δεν υπάρχουν όργανα να παραιτηθώ» δήλωσε ο κ. Μανώλης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «λαγό» τον Πάνο Καμμένο, αναφερόμενος στην αποχώρησή του κατά την συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και είπε ότι εκείνος ήταν που έδωσε το non paper στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στα μέσα Μαΐου.

«Ο Καμμένος έδωσε το non paper για να μπει στη συγκυβέρνηση για να μπει υπουργός Άμυνας. Έκανε το πρώτο λάθος που το δώσε, και το δεύτερο που έβγαλε ψεύτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», κατήγγειλε νωρίτερα ο κ.Μανώλης στον ΣΚΑΪ.

Αποκάλεσε, μάλιστα, «λαγό» τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων λέγοντας ότι «συγκαλεί τα όργανα και φεύγει, πρώτη φορά είδα έναν πρόεδρο να γίνεται λαγός. Δε θέλει κόμμα, ούτε συνέδριο ούτε τίποτα. Δε λειτουργεί τίποτε στο κόμμα».

Και πρόσθεσε: «Δεν συζητάει με κανέναν και μιλάει συνεχώς για ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σα να λεει στον κόσμο "πήγαινε με τον ΣΥΡΙΖΑ", μας χωρίζει χάος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξαφνικά τον ακούσαμε να μιλάει για δολάριο, (...) δεν είχαμε συζητήσει απολύτως τίποτε. Σήμερα λεει άλλα, το βράδυ άλλα, αύριο άλλα».

Ο κ. Μανώλης έχει ταχθεί κατά οποιασδήποτε συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καταγγελίες του στελέχους του κόμματος προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Προέδρου του Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο κ. Καμμένος απαντά: «Η αποστασία αρχίζει πάντα με τους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Καλό Ταξίδι... Είμαστε πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι Έλληνες εμείς».

Επιπλέον, οι Ανεξάτητοι Ελληνες με ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Η αποστασία ξεκινά πάντα από έμμισθους επαγγελματίες τύπου Μανώλη. Ανήκει πλέον στη δικαιοδοσία της Δικαιοσύνης. Καλό ταξίδι, είμαστε πολλοί, είμαστε Ανεξάρτητοι, είμαστε Έλληνες».

Απαντώντας στο «καλό ταξίδι» ο κ. Μανώλης είπε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι έχει ήδη φύγει από το κόμμα. «Έχω παραιτηθεί στους συνεργάτες μου. Άλλωστε δεν υπάρχουν όργανα στο κόμμα», τόνισε.

»Ας μου κάνει μήνυση. Υπάρχουν μαρτυρίες βουλευτών και στελεχών. Να μου φέρει στοιχεία ότι κάνω αποστασία» είπε και πρόσθεσε: «Θα ήταν χειρότερο να παραμείνω σε ένα κόμμα που ο Καμμένος λέει άλλα το πρωί και άλλα το βράδυ».

Ανταπαντώντας ο κ. Καμμένος διέψευσε τα περί non paper και δήλωσε: «Όποιοι αντέχουν θα συνεχίσουν μαζί μας. Όσοι δεν αντέχουν να επιστρέψουν στα μαντριά τους».

«Εγώ είχα υπουργεία όπως και οι περισσότεροι που ξεκινήσαμε, αφήσαμε υπουργεία για να πάμε στους ΑΝΕΛ. Ο επαγγελματίας πολιτευτής κ. Μανώλης λειτούργησε ως αποστάτης. Το non paper το οποίο ανέφερε, ήταν ένα χαρτί που φαίνεται ότι κάποιοι εμπνεύστηκαν προκειμένου εμείς να υποταγούμε στην συγκυβέρνηση της τρόικας. Ούτε υποταχθήκαμε, ούτε ποτέ θα υποταχθούμε.

» Και αυτά τα non paper μπορούν να τα χρησιμοποιούν μεταξύ τους εκείνοι που διαπραγματεύονται καρέκλες και μισθούς. Οι ΑΝΕΛ δεν διαπραγματευόμαστε με κανένα από αυτούς, συνομιλούμε μόνο με τον ελληνικό λαό».

Δεν θέλει τον ρόλο του «στρατιώτη»
Από ακραιφνής σαμαρικός, ο βουλευτής Ευβοίας και πρώην υπουργός Τουρισμού εξελίχθηκε σε σφοδρό πολέμιο του Α. Σαμαρά, αλλά προφανώς δεν βρισκόταν στους σχεδιασμούς του να συνεχίσει την πορεία του από θέση «στρατιώτη» του Π.Καμμένου. Επί της ουσίας, ηγείται του πόλου των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αντιδρούν σε κάθε ενδεχόμενο προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένει, ωστόσο, αμετακίνητος στην αντιμνημονιακή θέση του και προεξοφλεί τη λήψη και νέων μέτρων τους επόμενους μήνες. Από σήμερα θα βρίσκεται στο Παρίσι, στην κοινοβουλευτική συνέλευση των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, και για τις επόμενες κινήσεις του θα αναμείνει τις εξελίξεις στο κόμμα και τις αποφάσεις της ΚΟ την Πέμπτη. Επισημαίνει δε ότι όσα διαδραματίστηκαν χθες δεν τα είχε σχεδιάσει.
Από ΤΑ ΝΕΑ
Από το Blogger.