Header Ads

Σε μεγάλη εξαθλίωση τα Άτομα με Αναπηρία

Η 3η του Δεκέμβρη έχει καθιερωθεί σύμφωνα με τον Ν. 2430/96 ως Εθνική Ημέρα τον Ατόμων με Αναπηρία. Αυτή η μέρα δεν είναι ημέρα γιορτής αλλά ημέρα που θα πρέπει όλοι μας να κάνουμε την αυτοκριτική μας και ειδικά οι Κυβερνώντες που με τα «μέτρα» που έχουν ψηφίσει τα τελευταία χρόνια έχουν φέρει σε μεγάλη εξαθλίωση τα Άτομα με Αναπηρία και τις οικογένειες τους.

Στις 01 Σεπτεμβρίου 2011 ξεκίνησε η λειτουργία (Νόμος 3863/2010) του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας όπου μέχρι σήμερα εκκρεμούν τουλάχιστον 5.000 αιτήσεις σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Άτομα με Αναπηρία δεν μπορούν να λάβουν επιδόματα, συντάξεις, φοροαπαλλαγές (ελπίζουμε να μην καταργηθούν με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο) διότι έχουν αναμονή έως και 12 μήνες.

Οι μειώσεις που έχει επιβάλλει ο ΕΟΠΠΥ σε υγειονομικό υλικό έχουν δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα υγείας και έχουν αυξήσει κατακόρυφα το κόστος αναπηρίας.
Οι μισθολογικές περικοπές των εργαζομένων με αναπηρία μας έχουν φέρει σε οικονομικό αδιέξοδο και τίθεται πλέον σοβαρό πρόβλημα αξιοπρεπούς διαβίωσης. Η προστασία του δικαιώματος στην εργασία είναι επιβεβλημένη.

Καθολική πρόσβασή των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
Καθολική πρόσβασή των Ατόμων με Αναπηρία σε όλες τις αθλητικές δράσεις.

Το κοινωνικό κράτος δικαίου και κοινωνικής πολιτικής είναι σταθεροποιητικός παράγοντας σε μια ευνομούμενη κοινωνία και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως οικονομικό βαρίδι.

Κλείνοντας ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ποιοτική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, μόρφωσης, εργασίας, ποιότητας ζωής των Ατόμων με Αναπηρία.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ «Ε.Σ.Α.μεΑ.»

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μήγγος Μιχάλης
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Συμεωνίδης Μάριος
Από το Blogger.