Header Ads

Παπακωνσταντίνου για Θέμο Αναστασιάδη: Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού δεν πείθει

Κακουργηματική ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος του εκδότη Θέμου Αναστασιάδη έπειτα από πολύμηνη έρευνα για την υπόθεση μεγάλου χρηματικού ποσού που είχε καταθέσει σε υποκατάστημα γαλλικής τράπεζας το 2007.

Ο εκδότης διώκεται πλέον για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, αδικήματα που αφορούν ποσό 3,5 εκατομμυρίων ευρώ, που δεν δικαιολογείται βάσει των οικονομικών στοιχείων που έχει δηλώσει.

Το επίμαχο ποσό αποτελεί μέρος κατάθεσης 5,5 εκατ. ευρώ στην τράπεζα BNP PARIS BANK, στην οποία είχε προβεί ο εκδότης τον Ιούλιο του 2007.

Για την υπόθεση διενεργήθηκε φορολογικός έλεγχος, κατά τη διάρκεια του οποίου δεν μπόρεσε ο κατηγορούμενος να προσκομίσει στοιχεία, ώστε να δικαιολογήσει ως έσοδό του το ποσό των 3,5 εκατ. ευρώ.

Η δίωξη ασκήθηκε έπειτα από παραγγελία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών του αναπληρωτή οικονομικού εισαγγελέα Σπ. Μουζακίτη και ήδη η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή, ενώπιον του οποίου θα κληθεί να λογοδοτήσει ο κ. Αναστασιάδης.

Τι απαντά ο Θέμος Αναστασιάδης

Με δήλωσή του, μέσα από την ιστοσελίδα της εφημερίδας του «Πρώτο Θέμα», ο Θέμος Αναστασιάδης χαρακτηρίζει το πόρισμα του ΣΔΟΕ «αβάσιμο και εξοντωτικό».

«Αν ήταν όλοι οι φοροφυγάδες σαν εμένα η Ελλάδα δεν θα είχε πρόβλημα» είναι ο τίτλος του σχετικού δημοσιεύματος στο οποίο ο εκδότης υπαινίσσεται μεθόδευση σε βάρος του εκ μέρους «πολιτικών και στελεχών τους», των «συγκεκριμένων, που τρία χρόνια καλύπτουν τη λίστα Λαγκάρντ».

Σημειώνει πως τη δίωξη σε βάρος του «είχε προαναγγείλει, άλλωστε, ο ίδιος ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και κάνει λόγο για «μαγείρεμα» των στοιχείων.

Δηλώνει επίσης πως θα εξοφλήσει «μέχρι τέλους το τελικό πρόστιμο που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια» έστω κι αν -όπως λέει- δεν τους χρωστούσε τίποτα εξ αρχής.

Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι «είναι στη διάθεση του οιουδήποτε όλες μου οι φορολογικές δηλώσεις από τις οποίες προκύπτει ότι τα τελευταία δέκα χρόνια είμαι μεταξύ των ελάχιστων Ελλήνων, που πληρώνουν ετησίως από 200.000 ευρώ έως 300.000 ευρώ φόρο προσωπικού εισοδήματος, πέραν των εκατομμυρίων ευρώ φόρου, που καταβάλλουμε από τις εταιρείες που δημιουργήσαμε ως δημοσιογράφοι και απασχολούν 300 εργαζομένους».

Και προσθέτει: «Αναφέρω μόνο τα εισοδήματά μου τα τελευταία δέκα χρόνια, από τα τριάντα συνολικά που εργάζομαι και φορολογούμαι, γιατί αυθαιρέτως το ΣΔΟΕ του κυρίου Παπακωνσταντίνου δεν μου έχει αναγνωρίσει όλα τα προηγούμενα έτη πριν το 1992, επειδή όπως μου είπαν είχαν καταστραφεί τα αρχεία τους. Τόσο σοβαρό ήταν το πόρισμα που έβγαλαν».

Τέλος, αναφέρει πως «σίγουρα αυτή την εποχή υπάρχουν πολλά εκατομμύρια άλλοι Έλληνες, πιο αδικημένοι και κατατρεγμένοι από εμένα. Το μόνο που δεν θα δεχτώ και θα παλέψω μέχρι τέλους είναι η ηθική μομφή περί φοροδιαφυγής».

Δήλωση του Γ.Παπακωνσταντίνου

«Ο κ. Αναστασιάδης επιχειρεί να εμφανίσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ως πολιτική δίωξη και να ρίξει την μπάλα στην κερκίδα», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με αφορμή την αναφορά που έκανε στο πρόσωπό του ο εκδότης, αναφέροντας παράλληλα ότι κλήθηκε στη Βουλή -σε ερώτηση της κας Μπακογιάννη- τον Φεβρουάριο του 2011 να απαντήσει στο γιατί η σχετική έρευνα διαρκούσε ήδη 3,5 χρόνια.

«Η έρευνα αυτή γινόταν με εισαγγελική παραγγελία και άρα το ΣΔΟΕ αναφερόταν απευθείας στον εισαγγελέα και όχι στον υπουργό. Ξεκίνησε πριν πάω στο υπουργείο Οικονομικών και συνεχίστηκε αφότου έφυγα», πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «έκτοτε φυσικά ο κ. Αναστασιάδης χρησιμοποιεί την εφημερίδα του για να με συκοφαντεί με κάθε ευκαιρία και έχω προσφύγει στη δικαιοσύνη γι' αυτό».

Καταλήγοντας, ο πρώην υπουργός Οικονομικών αναφέρει: «Ωραία λοιπόν τα μεγάλα λόγια για 'το ΣΔΟΕ του κ. Παπακωνσταντίνου' και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού αλλά δεν πείθει».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Από το Blogger.