Header Ads

Συνελήφθησαν στην Καστοριά τέσσερις αλλοδαποί για ληστεία

Συνελήφθησαν σήμερα (29-11-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες στην Καστοριά , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Καστοριάς , τέσσερις αλλοδαποί (18, 19, 25 και 18 χρονών), υπήκοοι Αλβανίας, για ληστεία.


Συγκεκριμένα, οι τέσσερις αλλοδαποί φέρεται ότι από κοινού χθες (28-11-2012) το μεσημέρι, με την χρήση σωματικής βίας αλλά και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν και έδεσαν 62χρονο ημεδαπό στα Πολλά Νερά - Ημαθίας, ενώ στην συνέχεια του αφαίρεσαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του γιου του.

Σήμερα (29-11-2012) τις πρώτες πρωινές ώρες εντοπίστηκε το κλεμμένο όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι τέσσερις συλληφθέντες, σε περιοχή της Καστοριάς και παρά τα διαδοχικά γενόμενα σήματα από τους αστυνομικούς για διενέργεια ελέγχου, ο οδηγός αυτού δεν σταμάτησε αλλά ανέπτυξε ταχύτητα με σκοπό να διαφύγει, ενώ αποπειράθηκε να εμβολίσει δίχως επιτυχία τα αστυνομικά οχήματα. Στη συνέχεια οι επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το όχημα και τράπηκαν σε φυγή πεζή. Αφού αναζητήθηκαν, εντοπίστηκαν μετά από συντονισμένες ενέργειες και με χρήση κάμερας θερμικής απεικόνισης, καταδιώχτηκαν και συνελήφθησαν. Κατά τη διάρκεια των συλλήψεων οι φερόμενοι ως δράστες αντιστάθηκαν σθεναρά κατά των επιχειρούντων αστυνομικών.

Το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο αφού κατασχέθηκε αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ενώ στην κατοχή τους επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι που εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί όπλων.

Ερευνάται η συμμετοχή των συλληφθέντων σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι βρίσκονταν παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
Από το Blogger.