Header Ads

Παπαδημούλης στα «Νέα Πτολεμαΐδας» για Ραχήλ Μακρή: Κάποιοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα (Ανανεωμένο)

Ρεπορτάζ: Γιώργος Κεραμυδάς
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjL6-3GGTrhMmDHHWhvWGMPpK_8wZ_wTZ5X62lM-yvbwv6VXRlwUy4jG7j5WCyVpDgMVtfUIqTaMWKr5DGr_j8BHHSjfWA9E_n207Q_RIWtNr0WC3klnSqovqRfat_zUWznARAL3WQye9bM/s1600/papadimoulis-makri.png
Χθες, αργά το βράδυ, διάβασα στο www.eordaia.org ένα δελτίο τύπου της κ. Ραχήλ Μακρή. Η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι, ως συνήθως, πολύ επιθετική για τις ιδιωτικοποιήσεις αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι σε αυτό το κείμενο εξαπολύει πραγματικά σφοδρή επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι οι ενορχηστρωτές της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας όπως ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ, Ασημάκης Παπαγεωργίου ενώ θα υπάρξουν παρεμβάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Και παρακάτω:
«...αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ που με τη συμμετοχή στο συνέδριο του αρμόδιου τομεάρχη, Δημήτρη Παπαδημούλη, ουσιαστικά βοηθά την συγκυβέρνηση στην καταστροφική πολιτική, αποδεικνύοντας ότι κοροϊδεύουν τον κόσμο με τη δήθεν αντιμνημονιακή τους πολιτική. Φτάνουν πια οι υποκριτές- πιόνια των συμφερόντων. Από τη μια καταγγέλουν τις συμβάσεις της Siemens στη Βουλή με θεατρινισμούς και δήθεν αντιπαραθέσεις και από την άλλη συμμετέχουν στα συνέδρια με την χορηγία της από τα κλεμμένα λεφτά του Ελληνικού λαού.»

Αφού διάβασα τις καταγγελίες της κ. Μακρή, προσέτρεξα στο πρόγραμμα του συνεδρίου για να δω ποιοι είναι οι «ενορχηστρωτές της εκποίησης» και, διαβάζοντας τα ονόματα, ανακάλυψα ότι πουθενά δεν αναφέρεται το όνομα του κ. Παπαδημούλη. Επικοινώνησα μαζί του για να ρωτήσω αν συμμετέχει στο συνέδριο, αν είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και αν «βοηθά την συγκυβέρνηση στην καταστροφική πολιτική». Άμεσα ο κ. Παπαδημούλης απάντησε:
«Αγαπητέ Γιώργο, δεν θα παραβρεθώ στο συνέδριο που γίνεται αν θυμάμαι καλά σήμερα και αύριο. Εχω απαντήσει αρνητικά από μέρες (17/10), αλλά όπως καταλαβαίνεις κάποιοι βιάζονται να βγάλουν συμπεράσματα. Οσο για τις ιδιωτικοποιήσεις είμαστε κάθετοι εναντίον σε αυτές, όπως πολλές φορές έχω πει και ο ίδιος και ο πρόεδρος. Σε παραπέμπω σε χθεσινό δελτίο τύπου όπου στην τελευταία παράγραφο αναφέρομαι και πάλι στο θέμα:

Λάθος η πολιτική γραμμή του μαζικού ξεπουλήματος
Είναι λάθος αυτήν την ώρα να ακολουθείται η γραμμή του μαζικού, βιαστικού ξεπουλήματος όπως-όπως και όσο-όσο. Αντιπροτείνουμε την πολιτική των αναπτυξιακών κοινοπραξιών που χρησιμοποιούν την επιχειρηματική συμμετοχή του Δημοσίου ή την ακίνητη περιουσία του σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα για να έχουμε μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη, χωρίς να ξεπουλάμε έναντι πινακίου φακής. Δεν καταλάβαμε ποτέ π.χ γιατί ο Ιππόδρομος πρέπει να είναι μία δημόσια επιχείρηση. Αλλά το ζήτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι μόνο ο Ιππόδρομος, είναι ότι πάνε να πουλήσουν τη ΔΕΗ, τα νερά, ενέργεια, δημόσια αγαθά, κλπ, πράγματα που σε άλλες χώρες τα ξαναπαίρνει πίσω το κράτος. Πριν από δύο χρόνια, ας μην ξεχνάμε, απορρίφθηκε από την Κομισιόν η πρόταση συγχώνευσης της Aegean με την Ολυμπιακή, με το επιχείρημα της δημιουργίας μονοπωλίου στις πτήσεις εσωτερικού που θα καταργούσε τις αρχές περί ανταγωνισμού. Και πριν λίγες ημέρες, ανακοινώθηκε η εξαγορά της Ολυμπιακής από την Aegean! Επίσης, η Aegean μαζί με τη Lufthansa μετέχει στην Star Allianz, και είναι ένας καλός συνεταίρος της αντίστοιχης γερμανικής εταιρίας. Για τους μανιακούς των ιδιωτικοποιήσεων, να προσθέσουμε επίσης ότι η Deustche Telecom, η οποία έχει αγοράσει τον ΟΤΕ εδώ και χρόνια, ανήκει κατά πλειοψηφία στο γερμανικό κράτος και όχι σε ιδιώτες.»

ΑΝΑΝΕΩΣΗ:
Η επίσημη απάντησή του:
Σε απάντηση δημοσιεύματος με τίτλο «ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΙΕΝΕ ΓΙΑ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ» που φαίνεται να προωθήθηκε από το γραφείο τύπου της κ. Μακρή και αναρτήθηκε σε διάφορα site (eordaia.org, kozan.gr), σας στέλνουμε την απάντηση του κ. Παπαδημούλη:
«Αν και προσκλήθηκα αρνήθηκα να πάρω μέρος. Απάντησα αρνητικά από τις 17/10. Η σπουδή της κ. Μακρή να με καταγγείλει και μένα και τον ΣΥΡΙΖΑ με βαρείς χαρακτηρισμούς, για μια ανύπαρκτη συμμετοχή είναι απαράδεκτη και προδίδει τουλάχιστον βιασύνη κ επιπολαιότητα. Περιμένω να έχει το θάρρος και την ευθύνη να επανορθώσει δημόσια».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ραχήλ Μακρή (πηγή):
Απαντώντας στην ανακοίνωση του κ. Παπαδημούλη σας επισυνάπτω το πρόγραμμα του συνεδρίου από την επίσημη ιστοσελίδα του ΙΕΝΕ στις 09-10-2012, που στην 1η συνεδρία γράφει ρητώς ότι θα παρέμβει ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Παπαδημούλης, καθώς και δημοσίευμα του econews.gr(30-09-2012) που αναφέρει ότι θα παρέμβουν εκπρόσωποι των κομμάτων μέσα σε αυτούς και ο κ. Παπαδημούλης.

Ακόμη και στην περίπτωση της άρνησης του κ. Παπαδημούλη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ φαίνεται να συμμετείχε κανονικά με εκπρόσωπο τον Βουλευτή και τομεάρχη ενέργειας, κ. Αθανάσιο Πετράκο(Πρόγραμμα συνεδρίου επίσημης ιστοσελίδας ΙΕΝΕ 26/10/2012). Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ, παρά την καθυστερημένη άρνηση του κ. Παπαδημούλη(όπως ο ίδιος ισχυρίζεται), φαίνεται να συμμετείχε με άλλο Βουλευτή σε ένα συνέδριο που πραγματοποιείται ο σχεδιασμός της εκποίησης ενέργειας της χώρας και χρηματοδοτείται με την ευγενική χορηγία της Siemens.

Δυστυχώς, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ φαίνεται να δέχθηκε να παρέμβει σε ένα συνέδριο που τάσσεται υπέρ την εφαρμογής του Μνημονίου και του ξεπουλήματος της χώρας, χωρίς να εκδώσει μια ανακοίνωση ότι δεν αποδέχεται τη συμμετοχή του σε ένα τέτοιο συνέδριο. Τελίκα, τι ακριβώς συνέβη;

Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ οφείλει να ξεκαθαρίσει τη στάση του άμεσα.
Από το Blogger.